keskiviikko 30. marraskuuta 2022

Musiikin kuuntelun ja sen aiheuttama aistikuormitus

Huomasin, että ihmiset ovat jakaneet vuoden 2022 Spotify-listojaan ig:ssä ja varmaan muuallakin. Ja haluaisin jakaa teille omani.

Minun Spotify 2022- listalla on 3h3min musiikin kuunteluaikaa. Olen kuunnellut Birdyä, Tulenkulkijoita, Barcelonaa, kaksi Billie Eilish Biisiä ja yhden Antti Aution biisin. 

Kuten huomaat, en kuuntele paljon musiikkia. Puolustukseksi voin kuitenkin myöntää, että kuuntelen lähinnä musiikkia yleensä youtubesta. Ja kuuntelen lähinnä vain samoja kappaleita.

Yleensä musiikki aiheuttaa itsessäni vahvoja erilaisia tunteita. Vaikka musiikki olisikin rauhallista, se yleensä siltikin saa aikaan vahvoja tunteita. Musiikin kuuntelua ja sen aiheuttamaa tunnetta itsessäni voisi ehkä verrata siihen, kuin olisin jossain huvipuistolaitteessa.
Usein, en jaksa käydä läpi tällaista tunnekuohua, ja sen takia en kuuntele musiikkia kuin vain harvoin ja tietyssä paikassa. 

Tämä paikka on kuntosali, erityisesti juoksumatto. Muuten kuuntelen salillakin vain äänikirjoja/tarinoita/dokumentteja.

Aloin käymään kuntosalilla juoksemassa useita vuosia sitten. Kuuntelin aina yhden saman biisin kun juoksin. Edelleen kuuntelen lähes joka kerta juoksumatolla sen biisin, sen nimi "Supersankari" ja ns. nopeutettu versio.

-Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki lapset eivät pidä huvipuistoista

Vaikka koin lapsena kouluarjen raskaana, koin silti, etten oikeastaan halunnut, että kesäloma tai muut lomat koskaan alkaisivat. Tai, että n...