torstai 30. maaliskuuta 2023

Kenelle autismista kannattaa ja voi kertoa? (oma kokemus)

Kerroin juuri eräässä suljetussa ryhmässä olevani autistinen. Tämä oli ensimmäinen kerta ikinä, kun kerroin asiasta ihmisille, joita tapaan säännöllisesti, jotka eivät ole perhettäni ja lisäksi en tiedä tietävätkö he mitään autismista.

 Ryhmässä on ryhmätoimintaa, joka on ollut itselleni haastavaa ja kuormittavaa, oikeastaan mahdotonta. Tänään sain ylikuormittumisen seurauksena meltdown- kohtauksen. Sain myös eilen kohtauksen, mutta se oli pahempi kuin tämän päiväinen. Tänään minut annettiin rauhoittua yksin, eikä yritetty puhua mitään tai yritetty esim. koskea. Joten sain rauhoitettua itseni ja kohtaus oli laimeampi.

Olen miettinyt asian jakamista pajatoiminnan ryhmissä jo jonkin aikaa. 

Tajusin, että jotta pystyisin myös jatkossa toimimaan ja olemaan ryhmässä on välttämätöntä, että kerron autismistani siinä ryhmässä.

Meneillään oleva autismitietoisuuden viikko auttoi minua jakamaan asia. En kertonut asiasta vain itseni takia, vaan kaikkien autistien ihmisten takia.

Ja niin kerroin viestillä yhteisessä ryhmässä. En yhtään tiedä miten ihmiset suhtautuvat asiaan ja ymmärtävätkö he mistä puhun. Ihmiset ryhmässä ovat kaikki kuitenkin hyvin ystävällisiä ja uskon myös, että hyvä sydämmisiä. Sen takia uskalsin jakaa asian siinä ryhmässä.

Nyt lepään ja katson huomenna onko ihmiset reagoineet kirjoitukseeni. Toivoisin keskustelua asiasta, toivoisin että minulta kysyttäisiin kertomaan asiasta lisää, sehän se olisi parasta 😊 
Mutta saa nähdä, ei haittaa vaikkei ihmiset jaksaisi kiinnostua asiasta. Se on ymmärrettävää, koska minäkään en jaksa aina tätä 😅

Hyvää autismitietoisuuden viikkoa ❤

Terveisin Lotta

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kaikki lapset eivät pidä huvipuistoista

Vaikka koin lapsena kouluarjen raskaana, koin silti, etten oikeastaan halunnut, että kesäloma tai muut lomat koskaan alkaisivat. Tai, että n...